Kies het type blog dat je wil zien:

 
factory reset

Een fabrieksreset/master reset/data reset uitvoeren op je GPS toestel.

Als je het toestel reset kan het zijn dat je Waypoints, tracks,routes en instellingen kwijt raakt! Dit is inclusief eventuele verbindingen naar sensoren, telefoon en headset.
Zorg steeds voor goed opgeladen batterijen of accu.
Na de reset zal het toestel opnieuw ingesteld moeten worden. De meeste toestellen komen zelf met een vraag/vragen voor taal enz. Bluetooth verbindingen moeten opnieuw zelf gemaakt worden.
Ook zal het toestel de huidige positie opnieuw moeten vinden. Dit kan lang duren. Zet het toestel aan en laat het lang stil liggen op een plek waar het satellieten kan ontvangen.

Lees verder...

cycle map

Fouten tijdens routes met Cycle Map Europe v2020.10

Lees verder...


backup edge

Een back-up maken van uw persoonlijke instellingen en profiel op Edge-apparaten

Bepaalde omstandigheden kunnen zich voordoen wanneer je de instellingen, profielen en apparaattotalen wil opslaan. Scenario's waarin dit kan gebeuren:

Lees verder...

wnro

Zal mijn gps nog werken na 6 april 2019 (WNRO)?

Ben jij ook ongerust geworden over het gerucht dat gps toestellen niet meer gaan werken na 6 april 2019? Wat is hiermee aan de hand? Ga jij er last van krijgen? Lees dan hier verder.

Lees verder...

kaartfout

Fouten in automotive kaarten doorgeven

Heb je een onregelmatigheid, fout of een andere onjuistheid ontdekt in de Garmin wegenkaarten? Dan kan je dat melden zodat dit bij een volgende update rechtgezet zal zijn.

Lees verder...

Strava gpx export

Strava GPX exporteren

Strava GPX bestanden downloaden (ook zonder Premium account)

Lees verder...

OSM

Problemen met opgeladen OSM kaarten

Je hebt OSM (Open Street Map) kaarten geïnstalleerd op je pc en probeert deze te downloaden vanuit Basecamp (MapInstall) naar je gps. De kaarten blijken er te zijn maar je ziet geen detail!?

Het probleem dat hier voor zorgt is de laatste upgrade van Basecamp v4.7.0 of beter gezegd de mee ge-upgrade MapInstall v4.2.0 die het eingelijke downloaden uitvoert. Volgens vaststelling blijkt dat met deze versie OSM kaarten wel overgedragen worden naar de gps maar geen detail laten zien in de gps.

Lees verder...

Spotify op Garmin

Spotify beschikbaar op de Garmin Fenix 5 plus horloges

De muziek streaming dienst Spotify komt eindelijk naar de populaire Garmin Fenix 5 plus sporthorloges.

Spotify is sinds nu beschikbaar op de Gamrin Fenix 5 plus modellen. Door het nieuwe partnership tussen Garmin en Spotify kan je vanaf nu playlists downloaden rechtstreeks op je horloge. Zo kan je de Spotify liedjes beluisteren tijdens het sporten. Voorheen kon je enkel muziek controleren die je zelf als mp3's op je horloge gezet had of de muziek die je op je smartphone staand hebt. Nu kan je met je Spotify Premium account ook playlists synchroniseren via WIFI naar je Spotify app op je horloge.

Lees verder...

GPX draadloos versturen

GPX-bestanden draadloos verzenden naar je Garmin GPS

Vergeet Basecamp, Mapsource en zoeken naar waar je dat .gpx-bestand precies moet plakken! Sinds kort is het mogelijk om .gpx-bestanden draadloos naar je Garmin toestel te verzenden. Voorlopig is het enkel mogelijk bij een select groepje toestellen en werkt het op 2 manieren. Welke manier jij moet gebruiken, hangt af van welk type toestel je hebt. Wij beschrijven alvast beide opties.

Lees verder...

Garmin fenix 5 plus

Garmin introduceert de Garmin Fenix 5 plus, Garmin Fenix 5S plus en Garmin Fenix 5X plus

Zopas kondigde Garmin de fenix 5 plus serie aan (begin juni '18). Deze serie bouwt verder op de reeds zeer succesvolle fenix 5 toestellen. Het zijn dus nog steeds multi-sport toestellen die activiteitstracking doen en gekoppeld met een gpsm smartwatch berichten kunnen tonen. Maar er zijn wel enkele leuke vernieuwingen toegevoegd aan de fenix 5 plus toestellen. Hier beneden vind je al een overzicht hiervan, of klik dadelijk door om de toestellen te ontdekken: fenix 5s plus, fenix 5 plus, fenix 5x plus.

Lees verder...

Edge locations

Alle waypoints verwijderen op je Garmin Edge gps

Je kent dat wel. Je hebt je Garmin edge gps al even in gebruik en nu wil je alle of een heleboel van de opgeslagen locaties (waypoints) in bulk verwijderen. Maar je vindt deze optie niet terug in je gps. Wel inderdaad deze is er niet.

Lees verder...

Garmin zumo 396

Testers gezocht: Garmin zumo 396

Ben jij een fervente motorrijder? Dan vind jij het zeker ook leuk om de mooie ritten te rijden en te kunnen registreren. Zopas heeft Garmin het nieuwe model de Zumo 396LMT-S op de markt gebracht. Wil jij met dit toestel eens aan de slag gaan? Dan moet je zeker reageren!

Lees verder...

garmin zumo 396

(P)review Garmin zumo 396

Na een aantal jaar heeft Garmin een update uitgebracht voor de zumo 3-reeks: de zumo 396. Het toestel heeft een volledig ander design meegekregen dan zijn voorgangers, maar is nog steeds voorzien van een 4,3inch touchscreen (dat wel een pak helderder is). Met de toevoeging van Garmin Smartphonelink kan je nu ook verkeersinformatie ontvangen tijdens het rijden en de snellere processor zorgt er voor dat de zumo je rondreisjes veel vlugger voor je heeft klaar staan.

Lees verder...

basecamp google earth

Google Earth en Garmin Basecamp. (Mapsource)

Heb je het ook al meegemaakt? Je kiest in Basecamp (of Mapsource) dat je je route in Google Earth wil weergeven, maar je krijgt de melding dat Google Earth niet is geïnstalleerd.

Lees verder...

Garmin edge 1030

Getest: Garmin Edge 1030

Begin september 2017 stelde Garmin met trots een nieuwe telg in het fietsnavigatiesegment voor: de Edge 1030. De meest complete GPS-fietscomputer die verder bouwt op de Edge 1000 die al sinds 2014 op de markt is. Bij de introductie van dergelijk nieuw toestel hoor je natuurlijk enkel maar geweldige dingen. Om na te gaan of de nieuwe Edge 1030 echt zo goed is als men bij Garmin beweert, zijn we onmiddellijk opzoek gegaan naar 2 testers die het toestel voor ons een tijdje onder handen wilden nemen. Zowel Koen als Erwin kregen het apparaat 2 weken in test. Hieronder lees je wat hun bevindingen waren.

Lees verder...

garmin express logo

Hoe installeer ik de nieuwe kaart op mijn Garmin gps-toestel?

Download deze info ook als GRATIS e-book

Lees verder...

wahoo test center

Wahoo/Zwift testcenter

Nu de winteravonden er aan zitten te komen en steevast de dagen korter worden, halen veel fietsers hun indoor trainers terug boven. Het virtual reality programma Zwift, samen met een Wahoo Kickr trainer, doet een poging om een monotone training om te vormen tot een spel, een wedstrijd en sociale interactie.

Lees verder...

Garmin Edge 1030

Testers gezocht: Garmin Edge 1030

Ben jij een fervente fietser? Dan vind jij het zeker ook leuk om je fietsprestaties en -avonturen op te volgen. Zopas heeft Garmin het nieuwe topmodel de Edge 1030 op de markt gebracht. Wil jij met dit toestel eens aan de slag gaan? Dan moet je zeker reageren!

Lees verder...

hartslagsensor gebruik

Draag zorg voor je Garmin hartslagsensor!

Zowel voor beginners als voor doorwinterde sporters is een hartslagmeter een handig hulpmiddel dat je in staat stelt je training juist te doseren. Hij is je persoonlijke begeleider die je een betrouwbaar advies geeft. Maar die vertrouwde hartslagmeter verdient de juiste zorg om je zo lang mogelijk te kunnen begeleiden. En laat dat nu net iets zijn dat soms over het hoofd wordt gezien. Daarom hebben we hier bij Waypoint wat nuttige tips voor je klaarstaan.

Lees verder...

Finn mount

Getest: Finn smartphone mount

Je wil vlug je telefoon op je fiets bevestigen, maar hebt geen zin in al die speciale cases? Dan is de Finn Smartphonemount van Bike Citizens misschien iets voor jou. Met de Finn kan je elke smartphone makkelijk en veilig op je stuur bevestigen zonder te moeten vrezen dat je hem ergens halverwege verliest. Enfin, dat is wat de promofilmpjes je laten zien.

Lees verder...

Finn

Testers gezocht: Finn smartphone mount

Ben jij een fervent fietser? Dan is het wel interessant om je GSM/smartphone op je fietsstuur te kunnen bevestigen. Zij het om te navigeren of om je berichten in de gaten te houden. De Finn smarthpone mount is dan perfect. Wil jij de Finn zelfs eens testen? Dan moet je zeker reageren!

Lees verder...

Trakdot

Testers gezocht: Trakdot bagage tracker

Ga jij al eens op vakantie met het vliegtuig? Dan weet je dat er niets zo vervelend is dan de onzekerheid of je bagage ook op de bestemming is. Trakdot is dan de oplosing. Wil jij de trakdot zelfs eens testen? Dan moet je zeker reageren!

Lees verder...

Garmin vivofit jr

Getest: Garmin Vivofit jr. De dagelijkse activity tracker voor kinderen.

Een wearable speciaal voor kinderen? Jazeker! Een tijdje geleden kwam Garmin op de markt met een activity tracker in hun vivoreeks die speciaal bedoeld is voor kinderen: de vivofit jr. Het apparaatje is meteen ook geschikt om mee te zwemmen en moedigt kinderen aan om in beweging te blijven. Maar hoe handig is de nieuwe vivofit jr nu echt? Om dat te weten te komen gaven we een aantal sportieve youngsters de toestelletjes in test.

Lees verder...

GoPro

Voeg telemetrie en gps info toe aan je GoPro verhaal

Hoe snel? Hoe ver? Hoe hoog?

Lees verder...

Tomtom Adventurer

Getest: TomTom Adventurer GPS-outdoorhorloge

Heb je al ooit met een smartphone rond je arm een marathon gelopen? Of met je telefoon in de hand je tussentijden proberen bijhouden? Waarschijnlijk geen al te leuke ervaringen. De sporthorloges van vandaag de dag zijn meer divers dan een decennium geleden. Je zal misschien zelfs verrast zijn over wat dat kleine ding allemaal voor je kan betekenen en heel misschien is het wel tijd om er zelf eentje aan te schaffen.

Lees verder...

Garmin vivofit jr

Testers gezocht: Garmin Vivofit Jr

Heb jij een actieve zoon of dochter? Dan zal je zeker ook graag al zijn/haar activiteiten opvolgen. Garmin heeft hiervoor speciaal voor kinderen de Vivofit Jr op de markt gebracht. Wil jij je zoon/dochter deze activity tracker eens laten testen? Dan moet je zeker reageren!

Lees verder...

Garmin hiking

Garmin Fenix 5: wat is er nieuw?

Eindelijk is hij er en we kunnen niet wachten om jullie alle details te vertellen! Toen de Fenix 5 begin dit jaar werd aangekondigd, vroegen veel mensen zich af wat er allemaal veranderd was in deze nieuwe generatie van multisport GPS horloges. Na wat opzoekwerk hebben we een aantal belangrijke dingen even op een rijtje gezet:

Lees verder...

Garmin fenix 5

Garmin introduceert de Garmin Fenix 5, Garmin Fenix 5S en Garmin Fenix 5X

Op de CES in Las Vegas heeft Garmin de Fenix 5 modellen aangekondigd. Ze bouwen verder op de ontzettend populaire Fenix 3. Alle modellen van de Garmin Fenix 5 serie beschikken over de HR-sensor dus hartslagmeting op de pols. Nieuw is dat de sensor volledig geintegreerd is in de achterkant van het horloge. De Garmin Fenix 5S is een compacter exemplaar en dus meer geschikt voor mensen met een kleinere pols. De Garmin Fenix 5 is overigens ook wat compacter dan de Fenix 3, maar het scherm is wel even groot. De Garmin Fenix 5X voegt dan nog eens een kaart toe.

Lees verder...

TomTom Adventurer

Testers gezocht: TomTom Adventurer GPS-outdoorhorloge

Ben jij een actieve persoon? Dan zal je zeker ook graag al je activiteiten opvolgen. Een goede sporthorloge is dan zeker aan te raden. Nieuwe in het TomTom gamma is de Adventurer. Wil jij dit horloge samen met de bluetooth oortjes graag eens testen? Dan moet je zeker reageren!

Lees verder...

Plaats een reactie