Geocaching

Beginners gids om een geocache te zoeken (Engels)

Wat is geocaching?
Iemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS, al voor een paar honderd euro verkrijgbaar, bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet:www.geocaching.com of www.opencaching.com.
Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de "cache" (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer één bijplaatsen.
Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend.
Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte u laat kennis maken met mooie plaatsen; natuurgebieden, bezienswaardigheden, enz., die u anders misschien nooit zou ontdekken.

Wat heb je hiervoor nodig?
Een GPS ontvanger en honger naar avontuur is al wat je nodig hebt voor een high-tech schattenjacht, en vergeet vooral je balpen niet. Dit kan je smartphone zijn of beter nog een outdoor gps die voorzien is van 'paperless geocaching'.