Google Earth en Garmin Basecamp. (Mapsource)

20 February 2018


basecamp google earth

 

Heb je het ook al meegemaakt? Je kiest in Basecamp (of Mapsource) dat je je route in Google Earth wil weergeven, maar je krijgt de melding dat Google Earth niet is geïnstalleerd.

De oplossing is eenvoudig zelf uit te voeren. Je moet desondanks wél weten welke versie van Google Earth je op je computer hebt staan. Hieronder lees je de werkwijze die je moet volgen voor elke versie van Google Earth (Google Earth of Google Earth PRO).

Je kijkt welk van onderstaande scenario’s voor jou van toepassing is en je kopieert de bijhorende tekstregel. Vervolgens moet je “command prompt” (NL: "Opdrachtprompt") openen (opstarten in Windows: druk op de windowsknop op je toetsenbord; typ de letters ‘cmd’) als Administrator. Dat kun je kiezen door met je rechtermuisknop te klikken op het programma en te kiezen voor: “uitvoeren als administrator”. Daarna plak je de regel tekst, die je net hier kopieerde, in het zwarte scherm. Ten slotte volstaat het om gewoon op “ENTER” te drukken.

 1. Google Earth (32-bit) in Windows 32-bit:
  • "C:\Program Files\Google\Google Earth\client\googleearth.exe" /RegServer
 2. Google Earth (32-bit) in Windows 64-bit:
  • "C:\Program Files (x86)\Google\Google Earth\client\googleearth.exe" /RegServer
 3. Google Earth PRO (32-bit) in Windows 32-bit:
  • "C:\Program Files\Google\Google Earth Pro\client\googleearth.exe" /RegServer
 4. Google Earth PRO (32-bit) in Windows 64-bit:
  • "C:\Program Files (x86)\Google\Google Earth Pro\client\googleearth.exe" /RegServer

UPDATE: 01/02/18

Sinds de laatste update van Google Earth is het programma overgegaan van een 32-bit naar een 64-bit programma en werken de bovenstaande commando’s niet meer. Dit komt omdat Garmin Basecamp en Mapsource nog steeds 32-bit programma’s zijn en die communiceren niet rechtstreeks met 64-bit programma’s.
Maar ook dit is eenvoudig op te lossen. Je kan gewoon zelf weer de laatste 32-bit versie van Google Earth installeren. Die versie kan je hier downloaden.

download google earth

Heb je dus opnieuw de 32-bit versie van Google Earth op je pc staan, dan kan je vervolgens toch weer gebruik maken van bovenstaande commando’s in functie van je besturingssysteem.

Let op!

Google installeert tegenwoordig ook hun eigen update manager op je computer. Deze zorgt ervoor dat alle programma’s van Google op regelmatige basis geüpdatet worden. Hierdoor is het mogelijk dat na een bepaalde tijd Google Earth opnieuw als 64-bit programma op je computer zal staan en daarbij de communicatie tussen Basecamp/Mapsource en Google Earth weer niet meer zal werken. Het enige dat je dan moet doen is opnieuw de laatste 32-bit versie van Google Earth op je computer installeren. Daarna moet de communicatie met Google Earth weer netjes verlopen.

Plaats een reactie