Waypoint BMW adapter rider

waypoint logo
Waypoint BMW adapter rider

Waypoint BMW adapter rider

Art nr: GAWAYTEQ051

Beperkte voorraad
  • 99,- incl BTW
  • in mijn mandje
  • Keurmerk webwinkelBewust Belgisch kopen

Wordt geleverd met kabel, zonder Rider mount!

Waypoint BMW Adapter voor Tomtom Rider

Veel BMW motoren zijn standaard voorzien van een houder voor de BMW Navigator. De Navigator is al weer een paar jaar oud (sinds 2016) en erg duur. Veel BMW rijders zouden graag een Tomtom Rider op hun motor plaatsen maar zien op tegen het verwijderen van de Navigator houder en bekabeling. Met de nieuwe Waypoint BMW rider monteer je een Tomtom Rider op de voorbereiding van je BMW Navigator. Op die manier zit je Rider op de perfecte plek op je BMW.

Sinds de introductie van de Tomtom Rider kregen we van BMW rijders steeds vaker de vraag of het mogelijk is om de Rider op de plek te monteren van de BMW Navigator. Dat was helaas niet zo eenvoudig aangezien de houders en aansluitingen verschillen. Zowel de houder als de kabels moeten vervangen worden. De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met de ontwikkeling van een adapter om dit probleem op te lossen. Deze adapter klik je in de reeds aanwezige steun voor de BMW Navigator en afhankelijk van de gekozen uitvoering kun je hier een Rider op bevestigen. Via de adapter wordt het navigatiesysteem gevoed door de bestaande contacten van de BMW steun en het systeem schakelt dan ook mee met het in- of uitschakelen van de motor. Geen gedoe met aanpassen van bekabeling of demonteren van de BMW steun. De montage is binnen enkele tellen geregeld.

Voor de adapter wordt een matrijs ontwikkeld zodat deze d.m.v. spuitgieten gefabriceerd kan worden. Het voordeel is dat de adapter dan bestand is tegen warmte, zonlicht en benzine. Hij zal dus een lange tijd mee gaan. Dit in tegenstelling tot, wanneer we de adapter middels 3D printen zouden maken.
Je hoeft alleen nog maar de originele houder op de adapter te schroeven. Beschik je nog niet over een Rider, dan koop je deze gelijk als compleet pakket. Klik hier voor de Tomtom Rider 550.

Daarnaast is er ook een grote groep gebruikers die de voorkeur geeft aan de Garmin zumo XT, ook voor de Zumo XT gebruikers hebben we een adapter gemaakt.

De adapter is in ieder geval geschikt voor de BMW motoren waar de voorbereiding goed bereikbaar is, zoals de GS. Daarnaast is er rekening gehouden met het dashboard van de BMW RT-LC 1200/1250, hierop kan de adapter ook gebruikt worden. Wanneer je de vergrendeling gebruikt van je Rider dan is het bijna onmogelijk om de Rider los te klikken uit de houder, wel zo veilig!
Bij modellen waar de voorbereiding veel dieper weggewerkt zit in het dashboard (zoals de 1600GT) gaat de adapter waarschijnlijk niet passen. Zodra beschikbaar kun je altijd langs onze winkel komten om te kijken of de adapter ook op jouw BMW past.