OnRoute TopoActive Europa

onroute logo
OnRoute TopoActive Europa

Art nr: GSONROUTETAEU

Beperkte voorraad
  • 69,- incl BTW
  • in mijn mandje
  • Keurmerk webwinkelBewust Belgisch kopen

Garmin TopoActive

Bevat ook de OnRoute TopoActive uitbreiding.

Met de komst van de Garmin eTrex 20x, de Garmin eTrex 30x, de Garmin eTrex Touch 25 en Garmin eTrex Touch 35 heeft Garmin een nieuwe kaart geïntroduceerd: de Garmin TopoActive Map. Deze kaart is gebaseerd op de OpenSource kaarten die al veel langer gebruikt worden. Het voordeel van de OpenSource kaarten is dat er vele duizenden vrijwilligers bezig zijn om de kaarten te verbeteren. Je ziet dan ook dat de kaart vaak erg actueel is. Maar hoe verhoudt de Garmin TopoActive Map zich nu tot de Topo Pro kaarten die Garmin ook in het assortiment heeft? We gaan dat hier verduidelijken met enkele voorbeelden.

Voor de Topo Pro kaarten moet je er rekening mee houden dat de kaarten gebaseerd zijn op de stafkaarten van de cartografische dienst. In Nederland worden deze kaarten door de cartografische dienst eens in de 5-6 jaar vernieuwd. Door die kaarten als basis te gebruiken is het eigenlijk onmogelijk om een hele actuele kaart te hebben. Wat je dan eigenlijk ziet is dat de kaart wel heel compleet is, maar niet altijd even actueel. Met compleet bedoelen we dat er heel veel op staat, met name ook de wandelpaden. Bij de OpenSource kaarten is de aanwezigheid van wandelpaden erg afhankelijk van de gebruikers in sommige gebieden is de kaart prima, in andere gebieden mis je wel de nodige paden.

Op de linker afbeelding zie je de Topo Benelux Pro en op de rechter afbeelding zie je de Garmin TopoActive. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Topo Benelux Pro
TopoActive

Je ziet in het bovenstaande voorbeeld dat de Garmin Topo Benelux Pro kaart veel meer paden kent. Het gaat hier dan met name om de wandelpaden.  In een andere omgeving is het verschil minder groot
Hieronder zie je links de Garmin Topo Benelux Pro (omgeving is de Lage Vuursche) en rechts zie je Garmin TopoActive Map. Je ziet nog wel dat de Garmin Topo Benelux Pro toch meer paden kent dan de Topo Active.

Topo Benelux Pro
TopoActive

In het volgende voorbeeld zie je een situatie waar je vooral het verschil in actualiteit ziet. Op de Garmin Topo Benelux Pro zie je nog een polder, terwijl je de TopoActive map de Prins Willem Alexander roeibaan ziet. Deze roeibaan is in April 2013 geopend, maar er is natuurlijk al eerder begonnen met de aanleg.

Topo Benelux Pro
TopoActive

Een ander verschil tussen de Garmin Topo Pro kaarten en de Topo Active map is dat bij de Topo Pro kaarten gebruik wordt gemaakt van een netwerk van routes (o.a. wandelen/fietsen/mountainbiken). Garmin heeft niet zelf deze routes bedacht, maar gebruikt hier verschillende bronnen voor. Het is dan ook mogelijk om (in daarvoor geschikte toestellen) te zoeken op de naam van de verschillende routes.

En in het buitenland?

Zoals eerder beschreven is de Garmin TopoActive map gebaseerd op de OpenSource kaarten. De kaarten worden dus gemaakt voor en door de gebruikers. De dekking kan dus erg verschillen per gebied en per land. In onderstaande voorbeelden laten we een aantal gebieden zien.  Je ziet in deze voorbeelden dat de Topo Pro kaarten zeker voor de wandelaars het nodige toevoegt.

Topo Frankrijk Pro
TopoActive Frankrijk
Topo Duitsland Pro
TopoActive Duitsland
Topo Duitsland Pro
TopoActive Duitsland