OnRoute TopoActive Uitbreiding

onroute logo
OnRoute TopoActive Uitbreiding

Art nr: GSONROUTETA

Beperkte voorraad
  • 29,- incl BTW
  • in mijn mandje
  • Keurmerk webwinkelBewust Belgisch kopen

Geschikt voor de eTrex 20x, 30x, eTrex Touch 25 en 35, GPSmap 66st

OnRoute TopoActive uitbreiding

De standaard voorgeladen Garmin TopoActive Map is een prima kaart om mee aan de slag te gaan. Naast deze kaart heeft Garmin onder andere de Topo Pro kaarten beschikbaar. Deze kaarten hebben nog meer detail dan de op de OSM data gebaseerde TopoActive Map.

OnRoute TopoActive uitbreidingEen van de dingen die niet goed werkt op de Garmin TopoActive is het zoeken op adressen. Je ziet de mogelijkheid wel aanwezig op het toestel maar je komt nooit tot een resultaat. Deze functie werkt wel wanneer bijvoorbeeld een Topo Pro kaart geladen is. Het nadeel van deze kaart is dat je ze per land aan moet schaffen en ze behoorlijk prijzig kunnen zijn.
OnRoute TopoActive uitbreidingDoor de OnRoute TopoActive uitbreiding aan te schaffen is dit simpel op te lossen.
Dit geheugenkaartje stop je in het toestel en je beschikt over een aparte adreszoekkaart. Het is verder niet nodig om deze te activeren. Wanneer je nu op adressen wilt zoeken, wordt er gevraagd om land, plaats, huisnummer en straatnaam. De kaart heeft verder geen invloed op de routeringsfuncties of weergave van de Garmin TopoActive map. De kaart is dus puur bedoeld voor het toevoegen van adreszoek functionaliteit zonder dat er aparte kaarten aangeschaft hoeven te worden.

Naast de adreszoek functie staan er nog een paar andere handige toevoegen op het geheugenkaartje. De fietsknooppunten van Nederland zijn voorgeladen en het fietsnetwerk Nederland. Dit netwerk is te herkennen aan de groene lijnen en bestaat dus uit het knooppunten netwerk. Dit is vooral interessant voor de mensen die graag van dit netwerk gebruik willen maken. Door de groene lijnen te volgen weet je dus zeker dat je op het netwerk zit. Let op, het betreft dus alleen een visuele manier van navigeren, het netwerk zelf is niet routerend. Heb je geen belang bij dit netwerk, dan is deze eenvoudig uit te schakelen.

Een andere interessante toevoeging zijn de hoogtelijnen. Dit betreft ook een transparante kaart maar je kunt nu wel hoogtelijnen zien. Uiteraard met name in gebieden waar meer hoogteverschillen zijn. Zie hieronder de afbeelding van de standaard TopoActive en hetzelfde gebied, maar dan met de uitbreiding:

OnRoute TopoActive uitbreiding

TopoActive kaart

OnRoute TopoActive uitbreiding

TopoActive kaart + OnRoute TopoActive uitbreiding

Functie Garmin Topo Pro Garmin TopoActive Map Garmin TopoActive Map + OnRoute Active Map uitbreiding

Verharde wegen (geometry)

V

V

V

Onverharde wegen (geometry)

V

V

V

Wandelpaden (geometry)

V

V

V

Fietsknooppunten

X

X

V

Knooppuntennetwerk

X

X

V

Routering o.b.v. activiteitenprofiel

V

V

V

Gemarkeerde fiets- en wandelpaden

V
(waar beschikbaar)

X

X

Adres/straat zoekfunctie

V
(waar beschikbaar)

X

V

Digitaal hoogtemodel (DEM)

V

V

V

Hoogtelijnen

V

X

V

Weergave gebouwen

V

X

X

Paden met naam

V

X

X