We zijn gesloten van Di 26/03 tem Wo 27/03

Sena 20S
sena logo

SENA 20S BLUETOOTH HEADSET

Art nr: GAS20S

Niet meer beschikbaar

De Sena 20S

De Sena 20S is het neusje van de zalm wat Bluetooth headsets betreft. De Sena 20s kenmerkt zich door een aerodynamisch ontwerp met het multifunctionele 'Jog Dial' bedieningselement. De 'Jog Dial' knop is een rond element dat op verschillende manieren te gebruiken is: draaien, indrukken, draaien en ingedrukt houden, de knop langer indrukken. Door het formaat van de knop is deze prima te bedienen met motorhandschoenen aan en ook makkelijk te bereiken zonder te hoeven voelen of zoeken.

De Sena 20s beschikt over een aantal technieken die nog nooit eerder zijn toegepast in Bluetooth headsets voor motorgebruik. Onder andere het gebruik van de Bluetooth 4.1 standaard gecombineerd met een dual Bluetooth communicatie module. Hiermee is de Sena 20s een van de meest geavanceerde bluetooth headsets in de markt. De nieuwste Bluetooth technieken verhogen de prestaties en betrouwbaarheid van de Sena 20s , daarnaast heeft de Sena 20s verbeterde High Definition audio. De geavanceerde Audio Multitasking zorgt voor een mix van in- en uitgaande audio. In tegenstelling tot alle andere Bluetooth headsets kan de Sena 20s de verschillende audiokanalen combineren in plaats van het noodzakelijk schakelen zoals bij de andere systemen.

Met de Sena 20s heb je de mogelijkheid om handsfree te bellen, te luisteren naar stereo muziek of navigatieaanwijzingen van een navigatiesysteem. De Sena 20s beschikt ook over een ingebouwde FM radio. Daarnaast kan de Sena 20s gebruikt worden als intercom met Sena_20s_schemaeen passagier of andere bestuurders.

Bluetooth 4.1 en Sena's unieke ontwerp

De Sena 20s is het eerste dual-module Bluetooth communicatie systeem, dit gecombineerde met de Bluetooth 4.1 technologie. De dubbele module zorgt voor meer flexibiliteit, prestaties en betrouwbaarheid. Door de dubbele module presteert de Sena 20s sneller. De gebruiker heeft het voordeel dat er meerdere processen simultaan gebruikt kunnen worden en het schakelen tussen processen kan zonder onderbreking.

Audio multitasking

Deze functie is een van de meest in het oog springende eigenschappen van de Sena 20s, waar er in het verleden altijd geschakeld moest worden tussen de verschillende bronnen heb je nu de mogelijkheid om verschillende audiokanalen te mixen.

Bij alle andere Bluetooth headsets ervaar je als gebruiker altijd dat er geschakeld moet worden. Dit houdt in dat de onderlinge communicatie wordt verbroken wanneer je met elkaar aan het communiceren bent en bijvoorbeeld de navigatie wil een melding geven. Nadat de navigatiemelding is geweest, kan de onderlinge communicatie weer tot stand gebracht worden. Bij de Sena 20s zijn deze schakelmomenten verleden tijd. In bovenstaand voorbeeld blijft de onderlinge communicatie dus actief alleen komt de navigatieaanwijzing er bij. Je kunt daarna dus gelijk weer door met je communicatie. Met name de gebruikers van bedrade intercomsystemen zijn deze methode al gewend en was dit een reden om niet de overstap te maken naar Bluetooth communicatie. Met de Sena 20s is er door het toepassen van dubbele Bluetooth module veel meer mogelijk.

Intercom

Een ander technologisch zeer geavanceerd systeem is het motor naar motor conference intercom systeem met HD kwaliteit geluid tot meer dan 5 gebruikers. Met een bereik tot 2 km is het een van de meest betrouwbare en veelzijdige intercomsystemen die nu in de markt staan. Een extra functie die erg handig is bij gebruikers in een groep is de mogelijkheid voor 'groep management'. Het biedt de deelnemers van de groep de mogelijkheid de intercomfunctie per groep te beheren. De Sena 20s is uiteraard ook 'universal' en is dus te combineren met andere merken Bluetoothsystemen.

HD kwaliteit audio

De Sena 20s is opnieuw ontworpen voor High Definition (HD) audio. Dit zorgt voor kristalhelder, natuurlijk geluid. Door de geïntegreerde audio versterker is er voldoende geluidsniveau voor in een lawaaiige omgeving. De gebruikers kan genieten van een prima kwaliteit audio van een voldoende niveau.

Nieuwe user interface

De Sena 20s is sneller en makkelijk ter bedienen dankzij een nieuwe functie. Door intuïtieve stem commando's kan de gebruiker de Sena 20s bedienen zonder zijn handen van het stuur te halen. Met de stem commando's kan de gebruiker zijn intercom verbindingen beheren, mobiele telefoon opnemen, muziek afspeelfuncties gebruiken en meer.

Een andere nieuwe functie is het gebruik van een bewegingssensor. Hiermee wordt het pairen en instellen van de Sena 20s nog eenvoudiger. Door simpelweg de Sena 20s te schudden kan deze gepaird worden met andere apparaten. Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat de gebruikers minder tijd kwijt zijn aan het pairen en meer tijd overhouden om te gaan rijden! De bewegingssensor is ook softwarematig te updaten zodat er in de toekomst nog meer mogelijkheden aan toegevoegd kunnen worden.

Afgeslankt ontwerp

Bij de ontwikkeling van de Sena 20s is er voor gezorgd dat het een ontwerp aerodynamisch is en dat de slanke behuizing nog steeds beschikt over de voor Sena kenmerkende Jog Dial bediening. Het nieuwe ontwerp is herkenbaar voor Sena maar toch weer vernieuwend. Met de Jog Dial kunnen gebruikers de Sena 20s eenvoudig bedienen, door te draaien kan het volume aangepast worden en door de knop in te drukken kun je alle andere functies benaderen. Het slanke ontwerp van de Sena 20s zorgt voor zo min mogelijk hinder bij het rijden en blijft makkelijk te bedienen.

Snel pairen

De Sena 20s beschikt over NFC (Near Fiels Communication), hiermee wordt het kinderspel om een Sena 20s te koppelen aan een andere Sena 20s

Geavanceerde ruis onderdrukking

Samen met HD audio is de Sena 20s voorzien van geavanceerde ruisonderdrukking, een nieuwe functie in de Sena Bluetooth headset modellen. De ruisonderdrukking zorgt voor een efficiënte filtering van windgeluid bij gebruik op de motor. Uiteraard blijft de kwaliteit van het stemgeluid prima tijdens een intercom gesprek.

Ontworpen voor de motorrijder

De Sena 20s is speciaal ontwikkeld voor de motorrijder er is gekeken wat een motorrijder belangrijk vindt tijdens een rit. De Sena 20s is op nagenoeg iedere helm te monteren en eventueel ook te wisselen van helm.

De Sena 20s beschikt over een dubbel microfoon systeem, 1 microfoon in de helm voor intercom- en telefoongesprekken. De andere microfoon zit op de beugel aan de buitenkant van de helm. Deze microfoon wordt gebruikt om het omgevingslawaai te meten.

Firmware upgradeable

Sena is altijd bezig zijn producten te verbeteren, door de mogelijkheid te bieden om de software aan te passen heb je met de Sena 20s een systeem dat ook klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. Firmware updates wordt altijd gratis ter beschikking gesteld door Sena.

 • spreektijd tot 13 uur
 • stand-by tijd tot 10 dagen
 • afmetingen: module 94,7mm x 48,3mm x 25,5 mm
 • speaker 36mm (dikte 6,5 mm)
 • lengte beugelmicrofoon 190mm
 • lengte draad tussen speakers 555mm
 • gewicht 60 gram
 • Bluetooth 4.1
 • Headset Profile (HSP)
 • Hands-Free Profile (HFP)
 • Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)
 • Audio Video Remote Control Profile (AVRCP)
 • Phone Book Acces Profile (PBAP)
 • Intercom afstand tot 2 km in open terrein
 • Ingebouwde SBC codec
  • Geavanceerde ruisonderdrukking
  • Wide volume control
  • Sample rate: max 48kHz(DAC)
 • Ingebouwde wide band codec (HFP)
  • sample rate: max 16kHz
 • Ingebouwde FM radio met RDS AF (Radio Data System Alternate Frequencies)
 • Radio region worldwide
 • Radio frequenties 64 ~ 108 Mhz
 • 10 voorkeuzezenders
 • Accuduur bij continu radio luisteren 8 ~ 10 uur