BYE! Pro Isotonic gel 70g rood fruit

Bye! logo
BYE! Pro Isotonic gel 70g rood fruit

BYE! Pro Isotonic gel 70g rood fruit

Art nr: VBYE00157

Op voorraad
 • 2,50 incl BTW
 • in mijn mandje
 • Keurmerk webwinkelBewust Belgisch kopen
 • BYE! Startpakket

  BYE! Startpakket (3 repen, 1 gel, 1 isotonic, 1 magnesium, 1 energyshot)

  • 39,25
  • 35,-

BYE! Pro Isotonic Gel

100% natuurlijk van smaak en bevat geen kunstmatige smaak-, zoet- en kleurstoffen

Met de hulp van Roompot - Nederlandse Loterij hebben we één van de krachtigste gels op de markt kunnen ontwikkelen. Dit door de unieke PRO formule bestaande uit BCAA, L-Arginine, L-Citruline, Framboos ketonen en Cafeïne.

 • 100% Natuurlijk van smaak
 • Eén van de krachtigste gels op dit moment
 • Met Pro Formule (BCAA, L-Arginine, L-Citruline, Framboos kentonen en Cafeïne
 • BCAA tegen spier afbraak, voor spier herstel, spier groei en kan de duurprestatie verbeteren
 • L-Arganine voor een betere doorbloeding
 • L-Citruline voor een betere doorbloeding in de darmen
 • Framboos Kentonen voor een beteren vet verbranding
 • Cafeine voor een opwekkend effect
 • 25,2 gram Koolhydraten per gel
 • Makkelijk te drinken, zonder water
 • Te gebruiken zonder extra water
 • Met dop om na gebruik dicht te draaien en weer netjes zonder geplak in de zak mee te nemen.

Specifieke eigenschappen

Hier onder een uitleg van de ingredienten in de Pro Formule (BCAA, L-Arginine, L-Citruline, Framboos kentonen en Cafeïne.

BCAA

De afkorting BCAA staat voor Branche Chain Amino Acids, oftewel vertakte keten aminozuren. Ze bestaan uit de drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Deze drie aminozuren maken één derde uit van de essentiële aminozuren en ongeveer 70 procent van het totale spiereiwit.

BCAA’s worden door je lichaam gebruikt voor herstelwerkzaamheden. Daarbij worden BCAA’s gebruikt als de glycogeenvoorraden zijn uitgeput naar een zware inspanning

Het is wetenschappelijk bewezen dat het toevoegen van BCAA’s de prestatie bij langere inspanningen kan verbeteren. Daarnaast helpen de aminozuren spier afbraak tegen te gaan en spier herstel en spier groei te bevorderen

L-Arginine

L-Arginine is een semi-essentieel aminozuur. Arginine is betrokken bij veel stofwisselingsprocessen en belangrijk bij de behandeling van hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk. Arginine verbetert de doorbloeding, versterkt het immuunsysteem en beïnvloed de libido van de man positief. Studies suggereren dat arginine de wondgenezing versnelt, de vetverbranding verbeterd.

L-Arginine is een aminozuur dat in het lichaam het afvoeren van ammonia versnelt. Geef sporters een paar gram voordat ze gaan trainen, en ze worden minder snel moe. Als bij intensieve training de spieren het zwaar voor de kiezen krijgen, breken ze een deel van hun eiwitten af en zetten die om in energie. Een afbraakproduct dat daarbij vrijkomt is ammonia. Slim ingezette eiwitrijke voeding of BCAA’s kunnen de spiermassa tegen die afbraak beschermen, maar kunnen die toename van de concentratie ammonia in het bloed niet verhinderen. Een hoge concentratie ammonia maakt moe. Suppletie met L-Arginine vermindert die vermoeidheid.

Een tweede voordeel van L-Arginine is, dat het in het lichaam door het enzym NO-synthase wordt omgezet in stikstofmonoxide (in het Engels ‘nitrogen oxide’, of kortweg NO), een signaalstof die bloedvaten wijder maakt. Omdat bloedvaten die wijder zijn meer zuurstof en brandstof naar actieve spieren vervoeren, kan L-Arginine de prestaties verbeteren.

L-Citrulline

L-Citrulline verbetert de werking van de darmen tijdens inspanning. Tijdens intensieve inspanning vermindert de darmwerking, en dus ook de opname van aminozuren en koolhydraten L-Citrulline, een aminozuur dat ontstaat door oxidatie van L-arginine kan de werking van de dunne darm tijdens inspanning verbeteren. Tijdens inspanning vernauwen de haarvaten in de darmen omdat het lichaam prioriteit geeft aan de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren. L-Citrulline zet in de darmcellen om in L-arginine, en enzymen in de bloedvaten van de darmcellen kunnen L-arginine gebruiken voor de aanmaak van stikstofmonoxide [NO].

Stikstofmonoxide laat bloedvaten verwijden, en verbetert de toevoer van zuurstof naar de darmcellen. Bovendien neemt daardoor het transport toe van voedingsstoffen uit de darmen naar het lichaam. L-citrulline zit ook in onze Endurance Booster sportdrink.

Frambozen ketonen

Frambozen ketonen; Ketonen zijn eigenlijk echt bekend geworden toen er bekend werd dat Team sky ze gebruikte om hun prestatie te verbeteren. Ketonen is het eind gedeelte wanneer vet als brandstof word gebruikt in het lichaam dus het begint als vetcel en op het laatste moment voor dat het word opgenomen als energy is de vet cel vervormd naar een ketoon. Door zelf ketonen toe tevoegen word dit proces ook verbeterd bij de andere vetcellen.

Zodra ketonen uit de vetcellen zijn gevormd kunnen ze gebruikt worden als energy. Dus in plaats van dat je koolhydraten gebruikt, gebruik je op deze manier de ketone waardoor je je koolhydraten voorraad kan bewaren.

Cafeïne

Cafeïne; een wel bekende opwekkende stof.

Gebruik en dosering

Aan de bovenzijde openen en direct vanuit zakje consumeren. Gel even in mond houden (voor nog snellere opname). De gel kan genuttigd worden zonder water.

Samenstelling

Per / Pro 70 gram
Energie 420 kJ / 101 kcal
Koolhydraten 25,2 gram
– waarvan suiker 17,5 gram
Vet 0 gram
Eiwit 0 gram
Zout 0,01 gram
BCAA’s 8:1:1 (L-leucine, L-isoleucine, L-valine) 525 mg
L-arginine 105 mg
L-citrulline 105 mg
Framboos Ketonen 53 mg
Cafeïne 53 mg

Ingrediënten

Water, dextrose, maltodextrine, BCAA's (L-eucine, L-isoleucine, L-valine), L-arginine, L-citrulline, framboos ketonen (5%), cafeïne anhydrous, natuurlijke rood fruit aroma, citroenzuur. zoetstof: natrium-chloride (zout), conserveringsmiddelen: natriumbenzoaat, kaliumsorbaat.

Allergenen declaratie EU

Geen

Waarschuwing

Koel en droog bewaren, buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.