Garmin Edge 830

garmin logo

Garmin Edge 830

Art nr: G0100206101

Beperkte voorraad
 • 399,99 -15%
 • 339,- incl BTW
 • in mijn mandje
 • Keurmerk webwinkelBewust Belgisch kopen
Profiteer van onze Waypoint INRUIL actie en krijg tot € 125 terug voor je oude toestel.
klik hier voor voorwaarden
 • Waypoint drinkfles 750ml

  Garmin Edge 830 + Waypoint drinkfles 750ml

  • 404,89
  • 339,-
 • Waypoint Mud Flap

  Garmin Edge 830 + Waypoint Mud Flap

  • 404,89
  • 339,-
 • Waypoint koerspet blauw

  Garmin Edge 830 + Waypoint koerspet blauw

  • 405,49
  • 339,-

Prestatiegerichte GPS-fietscomputer met kaarten en aanraakscherm

 • Dynamische prestatiemeting biedt inzicht in jouw VO2 max, herstel, focus van de trainingsbalans, warmte- en hoogteacclimatisering, voeding, hydratatie en meer1
 • De fietsbeveiligingsfuncties2 omvatten een nieuw fietsalarm, groepsberichten en -tracering, ongevaldetectie en compatibiliteit met Varia achteruitkijkradar en fietslampen, zodat je kan zien en gezien kan worden
 • Inclusief navigeerbare Garmin fietskaart met routebepaling op basis van populariteit, zodat het net is alsof je het gebied goed kent. Plus het samenstellen van routes op het toestel, herberekening van routes als je van de route bent afgeweken en terug naar start. Het mountainbikemodel beschikt bovendien over geïntegreerde Trailforks gegevens, inclusief de moeilijkheidsgraad van paden
 • Aanpassen met gratis apps, widgets en gegevensvelden uit de Connect IQ Store
 • MTB-dynamiek telt het aantal jumps, de afstand tussen jumps en de hangtijd en houdt jouw Grit en Flow bij, respectievelijk een maatstaf voor de moeilijkheidsgraad van de rit en een maatstaf voor de soepelheid van jouw afdaling, zodat je een score krijgt die je de volgende keer kan verbeteren
 • Batterijlevensduur: Tot 20 uur met GPS. Kan worden verlengd tot 40 uur met het optionele Garmin Charge power pack of in de batterijbesparingsmodus

De Edge 830 GPS-fietscomputer met aanraakscherm biedt dynamische prestatiebewaking en inzichten, zodat je zich kan verbeteren. Met ultieme batterijduur en duidelijke afslag-voor-afslag navigatie. Dus of je nu medailles wilt winnen, jouw eigen records wilt verbreken of gewoon voor jouw plezier fietst, de Edge 830 is jouw ideale nieuwe metgezel.

Nieuw t.o.v. Edge 820

 • Uitgebreid: schermgrootte, 13%, van 2.3” naar 2.6”
 • Uitgebreid: batterij autonomie van 15 naar 20 uren, en tot 48 uren in battery save mode
 • Sneller: gevoelig snellere processor snelheid: resulteert in veel snellere route berekeningen
 • Toegevoegd: Garmin Heatmaps: naar analogie met de Edge 1030
 • Toegevoegd: ClimbPro: toont automatisch hoeveel afstand/hoogtemeter er nog resten voor elke klim op de route
 • Toegevoegd: Mountain Bike Metrics: toont Grit, Flow en Jump details op zowel het toestel als op Garmin Connect
 • Toegevoegd: Trailforks kaarten naar toestel: Trailforks data/kaarten toegevoegd vast op het toestel (geen downloads vereist)
 • Toegevoegd: ForkSight: toont automatisch mountain bike trail opties wanneer je pauzeert aan ene splitsing
 • Toegevoegd: Hitte aclimatisatie: automatische aanpassing voor hitte/vochtigheid voor je performance/recovery metrics
 • Toegevoegd: Hoogte aclimatisatie: automatische aanpassing voor hoogte voor je performance/recovery metrics
 • Toegevoegd: Hydratatie/Voeding Smart Alerts: wanneer een koers gebruikt, bepaalt het toestel hoeveel water/caloriën je moet innemen
 • Toegevoegd: Hydratatie/Voedings Tracking: mogelijkheid om deze info op te slaan en te loggen op Garmin Connect
 • Toegevoegd: Edge Battery Pack ondersteuning: je kan het toestel koppelen aan de Garmin battery pack
 • Toegevoegd: Bluetooth Smart sensor ondersteuning: je kan Bluetooth Smart sensors koppelen
 • Toegevoegd: Performance Power Curve: dit toont je gemiddelde maximale vermogen over verschillende duur/tijd
 • Toegevoegd: Bike Alarm mogelijkheden: geeft een luid alarm als je fiets verplaatst wordt
 • Toegevoegd: ‘Find my Edge’ mogelijkheid: bewaard automatische de laatst gekende gps positie op je telefoon als de Edge ontkoppeld wordt (bv bij verlies)
 • Toegevoegd: Training Plan Weer/Gear Tips
 • Aangepast: user interface dingen: kleine aanpassingen aan de user interface

Til jouw training naar een hoger niveau

De Edge 830 doet veel meer dan gegevens verzamelen, je ontvangt namelijk dynamische prestatie-inzichten die je kunnen helpen jouw beste prestatie te verbeteren. Zie hoe jouw lichaam presteert in verschillende omgevingen met warmte- en hoogteacclimatisering1. Ontvang meldingen wanneer het tijd is om te hydrateren of te eten. Kijk of jouw meest recente training evenwichtig was qua uithoudingsvermogen, drempels en intensieve inspanning. Indien gekoppeld met een compatibele Garmin sensor, geeft de Edge 830 zelfs jouw vermogenscurve weer, een nieuwe meting van jouw vermogen waarbij jouw fietsprestaties worden vergeleken met die van de afgelopen weken en maanden. Waar je ook traint, je kan gestructureerde workouts synchroniseren vanuit TrainingPeaks en onze gratis online fitnesscommunity, Garmin Connect, rechtstreeks naar jouw Edge. Je kan ook de training die de komende week op het programma staat bekijken en zo nodig naadloos aan de relevante workout beginnen.

Take Your Training to the Next Level

Fiets vol vertrouwen

Of je nu traint met jouw fietsmaatjes of naar het werk fietst, de Edge 830 neemt jouw veiligheid serieus. Het toestel maakt groepsberichten en -tracering mogelijk, zodat je in contact kan blijven als je de aansluiting met de groep verliest2. Het toestel biedt ook ongevaldetectie, zodat jouw locatie automatisch naar contacten voor noodgevallen wordt gestuurd als er een incident wordt gedetecteerd. Voor nog betere zichtbaarheid koppelt je de Edge 830 met onze Varia achteruitkijkradar en fietslampen, zodat je kan zien en gezien kan worden. En het nieuwe met een pincode beveiligde fietsalarm waarschuwt je op jouw smartphone als jouw fiets wordt verplaatst als je wat bent gaan drinken of een pitstop maakt.

Ride with Confidence

Navigatie bij elke koerswijziging

De Edge 830 bevat de vooraf geladen Garmin fietskaart, inclusief afslag-voor-afslag navigatie en navigatiewaarschuwingen waarmee je op volgende afslagen wordt gewezen. Gebruik het heldere, responsieve aanraakscherm om nieuwe ritten en koersen te maken op het Edge toestel. Dankzij routebepaling op basis van populariteit kan je de wegen en paden kiezen die plaatselijke fietsers het meest hebben afgelegd. De Edge 830 is slim genoeg om je weer terug te leiden naar jouw route — of terug naar jouw startpunt — als je ervan afwijkt of besluit eerder naar huis te gaan. Aangezien de routeberekening twee keer zo snel is als bij eerdere modellen, hoeft je minder lang te wachten en kan je sneller weer gaan fietsen.

Navigate Every Turn

De paden op

Als je eens wat anders wilt, staat de Edge 830 voor je klaar als gids voor mountainbiken. Download eerst de gratis Trailforks app uit onze Connect IQ Store en ontgrendel vervolgens de Trailforks gegevens op jouw Edge. Trailforks bevat paden in meer dan 80 landen en beschikt over de beste en meest actuele informatie, waaronder wegomstandigheden, heatmaps en nog veel meer. Wanneer je halverwege de rit stopt, geeft de nieuwe modus Forksight automatisch de naderende splitsingen in het pad weer en kan je zien waar je zich bevindt in het netwerk van paden. Tijdens de rit houdt de Edge 830 de onvoorstelbare details bij met nieuwe mountainbikegegevens, zoals aantal jumps, de afstand tussen jumps en de hangtijd. Andere mountainbikekenmerken zijn Grit, waarbij de moeilijkheidsgraad van een rit wordt beoordeeld met behulp van GPS-, hoogte- en versnellingsmetergegevens, en Flow, waarbij de soepelheid van jouw afdalingen wordt gemeten, zodat je een score ontvangt die je de volgende keer kan verbeteren.

Tame the Trails

Klimmen als een ware professional

Klimmen kon wel eens jouw geheime wapen worden met de Edge 830 en de nieuwe ClimbPro functie. Deze functie toont automatisch de resterende stijging en hellingshoek wanneer je tijdens het volgen van een route of koers bergop moet fietsen. Zo weet je wat je nog te wachten staat en kan je inschatten hoezeer je zich de rest van de rit moet inspannen.

Climb Like a Pro

SHIMANO STEPS eBike systeem

Koppel een compatibele Edge fietscomputer met een ondersteund SHIMANO STEPS eBike systeem en ontvang een speciaal eBike-statusscherm, gegevensvelden en ondersteuning voor systeemstatus- en waarschuwingsberichten. Naast Edge gegevens — zoals tijd, afstand en snelheid — kan je ook het niveau van de ondersteuning, de versnelling, de levensduur van de batterij en het resterende bereik bekijken tijdens de rit.

Climb Like a Pro

– AddedJouw toestel aanpassen

Alleen met Garmin kan je jouw toestel aanpassen met gratis apps, widgets en gegevensvelden uit de Connect IQ Store. Dankzij apps zoals AccuWeather MinuteCast kan je zien wanneer het ophoudt met regenen, zodat je het beste moment voor jouw rit kan bepalen. En als je jouw ritten plant op websites zoals Strava, Komoot of Wikiloc, downloadt je die apps zodat je jouw favoriete routes rechtstreeks naar jouw Edge kan importeren. En als je op zoek bent naar een café of fietsenwinkel in de buurt, kan je de app Yelp gebruiken om de desbetreffende locaties te downloaden en er met behulp van jouw Edge toestel meteen naartoe te fietsen.

Customize Your Device
Edge830

1Indien gekoppeld met een compatibele sensor
2Indien gekoppeld met een compatibele smartphone. Zie de vereisten en beperkingen met betrekking tot veiligheid en tracking.

TrainingPeaks® is een gedeponeerd handelsmerk van Peaksware, LLC.

Schermgrootte
2.6”
Schermresolutie
246 x 322 pixels
Gewicht
75,8 g
Gebruiksduur
Tot 20 uur in GPS-trainingsmodus; tot 40 uur in UltraTrac modus
Vooraf geladen fietskaarten
V
Intern geheugen
16 GB
Aanvaardt datakaarten
X
Waypoints/favorieten/locaties
200
Routes
100 (koersen)
Rondegeschiedenis
Maximaal 200 uur
Extra's:
 • Compatibel met Varia™ fietsradar en fietsverlichting: Ja
 • Compatibel met Edge® afstandsbediening: Ja
 • LiveTrack: Ja
 • Geavanceerde prestatie- en vermogensanalyse, inclusief VO2 max, FTP/Watt/kg bijhouden, prestatieconditie/lactaatdrempel/stress-score en geavanceerde dynamica, GroupTrack, tussentijdse wedstrijden via Strava Live Segments en connected functies
 • Fietstrainerprofiel voor gegevensweergave en -beheer op compatibele turbotrainer: Ja
 • Weergave op het toestel van compatibele segmenten voor dynamische en spannende tussentijdse wedstrijden: Ja
 • Connected functies via een smartphone: Ja
 • Compatibel met Garmin Connect™ en Garmin Connect™ Mobile: Ja
 • Integratie met Shimano Di2 elektronisch schakelsysteem: Ja
 • Wi-Fi® compatibel: Ja
 • Rondritten: Ja
 • Routeplanner: Ja
 • Ongevaldetectie: Ja
 • Trainingsprogramma's/workouts: Ja
 • Compatibel met Connect IQ™ store: Ja
 • Compatibel met ANT+™ elektronisch schakelen: Ja
 • Smart notifications geven alleen sms-berichten en oproepen weer
 • Compatibel met Strava Segments: Ja
 • Energiezuinige modus: Verlengt batterijduur met maximaal 50 procent terwijl ritgegevens worden bijgehouden

Alle specificaties

 • Edge 830
 • Voorsteun
 • Standaardsteun (x2)
 • Tether
 • USB-kabel
 • Documentatie