Atemos 50/K5 GPS Dog Tracking System

garmin logo

Atemos 50/K5 GPS Dog Tracking System

Art nr: G0100186801

Niet meer beschikbaar

Atemos 50 tracking-handheld voor jachthonden

 • Met een Garmin K 5 halsband en een Atemos handheld volgt u tot 20 honden1 gelijktijdig over een bereik tot 10 km
 • Dankzij de bijwerkfrequentie van vijf seconden kunt u honden sneller volgen wanneer ze rennen
 • Met GPS/GLONASS-ontvangst voor betere positiebepaling in moeilijke omgevingen en dubbel batterijsysteem
 • Met geavanceerde veiligheidsfuncties zoals geofences en reddingsmodus
 • Met jachtgegevens kunt u de jachtpatronen en het jachtgedrag van uw honden beter analyseren, kunt u zien welke afstand ze hebben afgelegd, hoeveel tijd ze in het veld hebben doorgebracht en meer

Atemos 50 behoort tot de nieuwe generatie tracking-handhelds voor honden. De locatie wordt om de vijf seconden vernieuwd en u kunt tot 20 honden1 gelijktijdig volgen. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke Atemos 50 handheld heeft een helder 2,6-inch kleurenscherm, een optionele, in het toestel oplaadbare batterij, geofences en jachtgegevens waarmee u de jachtgewoonten van uw hond in het veld kunt analyseren en zo uw hond beter kunt trainen. U kunt Atemos 50 samen gebruiken met andere Atemos 50 of Atemos 100 volgtoestellen.

Volg elke beweging van uw hond

Met de Garmin K 5 halsbandtoestellen2 (apart verkrijgbaar) kan de locatie van elke hond maar liefst elke vijf seconden worden verzonden. Hierdoor kan de Atemos 50 snel de route van de honden bepalen, zelfs wanneer ze rennen. Op het heldere scherm van de Atemos kunt u de huidige locatie van de hond zien en de route die de hond heeft afgelegd. U kunt ook overschakelen naar de hondenvolgpagina, waar u een kompas ziet waarmee de locatie van uw hond wordt aangegeven. Wanneer u meerdere honden volgt, kunt u het overzicht behouden door de kaartpagina automatisch te zoomen, zodat alle honden gelijktijdig zichtbaar zijn. Honden die te ver weg zijn om in de huidige zoomschaal te worden weergegeven kunnen in de marge van het scherm worden weergegeven met een indicatie van de richting van de locatie van de hond. Om onoverzichtelijkheid op de kaart te verminderen, kunt u overschakelen tussen weergave van alle honden, enkele honden en geen honden. Vervolgens kunt u selecteren hoe lang de route van elke hond op het scherm wordt weergegeven. U kunt ook de volgcode van een hond delen, zodat anderen de locatie van uw hond en het hondenvolgkompas kunnen zien op de kaart van hun toestel.

Volgen met jachtgegevens

Met behulp van geavanceerde jachtgegevens kunt u de jachtpatronen en het jachtgedrag van uw hond beter bijhouden en zo de training van uw hond verbeteren. U kunt de tijden, afgelegde afstanden en algehele scores van uw honden zien. Daarnaast legt Atemos 50 ook vast hoe vaak tijdens de jacht de hond een prooi heeft aangewezen.

Zie meer details met aanvullende kaarten

Atemos 50 is voorzien van een microSD kaartsleuf waarmee u nog meer kaartopties kunt laden, zoals TOPO of BirdsEye Select (apart verkrijgbaar). U kunt ook kiezen voor City Navigator® NT kaartgegevens, waarmee u uitgebreide routebeschrijvingen voor wegen kunt krijgen. Daarnaast ondersteunt Atemos 50 ook BirdsEye satellietbeelden (gratis 1-jarig abonnement), zodat u satellietbeelden kunt downloaden naar uw toestel en kunt integreren met uw kaarten. Op de kaarten van de Atemos 50 worden belangrijke geografische kenmerken weergegeven, zodat u kunt zien of uw hond een beek is overgestoken of een gevaarlijke weg nadert. Atemos 50 is ook compatibel met Aangepaste Garmin kaarten. Dit is gratis software waarmee papieren en elektronische kaarten worden omgezet naar downloadbare kaarten voor uw toestel.

Draadloos delen

Dankzij uitgebreide draadloze connectiviteit biedt de Atemos 50 ondersteuning voor gegevensoverdracht met de Garmin DriveTrack 70LM. Met TOPO of satellietbeelden kan het GPS-navigatiesysteem de posities van honden ontvangen en weergeven op de bewegende kaart en ziet u de route naar de huidige locatie van uw hond. Ook de fēnix 3 en fēnix 5 GPS-horloges kunnen informatie en meldingen over honden ontvangen zodat u deze in één oogopslag kunt bekijken op uw pols.

Tel de prooien

Nadat u een prooi hebt ontdekt, kunt u de exacte locatie vastleggen met de Astro Covey Counter, een speciaal waypoint waarmee de exacte locatie, tijd en hoogte van de gevonden prooi worden aangegeven, evenals het aantal vogels dat u van die locatie hebt meegenomen. U kunt met de Atemos ook andere speciale waypoints opslaan, zoals "Auto" en "Jachthuis", zodat u na de jacht de weg naar deze locaties gemakkelijk kunt terugvinden. De Atemos heeft ook pictogrammen voor speciale waypoints waarmee andere voor de jacht belangrijke punten kunnen worden opgeslagen, zoals voedselrijke gebieden en groepen bomen.

Haal het maximale uit elke trip

Met BaseCamp plant u productievere jachttrips. Hiermee kunt u kaarten, waypoints, routes en sporen bekijken en ordenen. Met deze gratis planningsoftware kunt u zelfs Garmin Adventures samenstellen die u kunt delen met vrienden, familie of andere hondenvolgers. BaseCamp geeft topografische kaartgegevens in 2D of 3D weer op uw computerscherm, inclusief contourlijnen en hoogteprofielen. Hiermee kunt u ook een onbeperkte hoeveelheid satellietbeelden overdragen naar uw toestel wanneer dit is gekoppeld aan het gratis 1-jarige abonnement op BirdsEye satellietbeelden dat u krijgt bij uw Atemos.

Maak van uw computer een basisstation voor het volgen van uw honden

Installeer BaseStation software op uw laptop zodat u deze kunt gebruiken als controlecentrum in het veld voor het volgen van meerdere honden (voorzien van K 5). Op het grotere computerscherm kunnen GPS-gegevens in real-time worden weergegeven - de ideale oplossing voor hondenopsporings- en reddingsteams. Doordat het compatibel is met GPS/GLONASS kunt u honden ook volgen wanneer er geen internet is of wanneer mobiele telefoons geen bereik hebben.

Robuust, waterbestendig en duurzaam

Zoals alle Garmin outdoorproducten is de Atemos 50 effectief, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar, robuust en bestand tegen de ruige en natte omstandigheden die voorkomen bij training en de jacht. De handheld is waterbestendig tot IPX73 en werkt op standaard AA-batterijen of met het optioneel verkrijgbare NiMH-batterijpakket dat lang meegaat en in het toestel kan worden opgeladen. En mocht u uw Atemos 50 onderweg laten vallen of kwijtraken, dan kunt u het toestel dankzij de opvallende oranje behuizing gemakkelijk terugvinden.

1Extra hondentoestellen nodig; apart verkrijgbaar
2Atemos 50 is ook compatibel met KT15 (alleen voor volgen)
3Is bestand tegen de druk die heerst op 10 meter diepte. Zie waterbestendigheid voor meer informatie.

Legaliteit van de Garmin Astro, Alpha en Atemos, klik hier

Toestelafmetingen
6.1 x 16.0 x 3.6 cm
Schermgrootte
3.6 x 5.5 cm; 6.6 cm (2.6") diag
Schermresolutie
160 x 240 pixels
Gewicht
260.1 g met batterijen
Gebruiksduur
Maximaal 20 uur
Opslag
1.7 GB
Waterdicht
IPX 7
Kaarten voorgeïnstalleerd
X
Barometrische hoogtemeter
V
Elektronisch kompas
V
Extra's
 • Bereik (communicatie): 10 km
 • Frequentieband: 169,4 MHz
 • De K 5 is alleen compatibel met de Atemos 50 en Atemos 100
 • Volgt tot 20 honden (K 5) en medejagers (Atemos 100) gelijktijdig
 • Atemos 50
 • K 5 hondentoestel met oplaadbaar lithium-ionbatterijpakket en oranje halsband
 • 10,8 cm standaardantenne
 • 47,5 cm standaardantenne voor K 5
 • Netadapter
 • Autolader
 • Laadclip voor K 5
 • USB-kabel
 • Riemclip
 • Documentatie