Atemos 100/KT15 GPS Dog Tracking System

garmin logo

Atemos 100/KT15 GPS Dog Tracking System

Art nr: G0100186702

Niet meer beschikbaar

Geavanceerd Garmin hondenvolgsysteem

 • Volg tot 20 honden of medejagers tot op 10 km afstand
 • Meer controle met geofences, radiuswaarschuwingen, uitzendtoon en trilsignalen naar de hond via de K 5
 • Dankzij de bijwerkfrequentie van vijf seconden kunt u honden sneller volgen wanneer ze rennen
 • Meer veiligheid: U kunt de LED op de K 5 op afstand activeren of u kunt een oproep doen aan andere jagers via het noodalarm op de Atemos 100
 • Intuïtief, handschoenvriendelijk en helder 3-inch touchscreen (7,6 cm)
 • Inclusief een vooraf geïnstalleerde recreatiekaart van Europa en een gratis 1-jarig abonnement op BirdsEye satellietbeelden

Atemos 100 is een onmisbaar hulpmiddel om uw jachthonden optimaal te laten presteren. Met dit gebruiksvriendelijke handheld-systeem kunt u uw honden volgen in het veld, waarbij u tot elke 5 seconden hun exacte locatie kunt ontvangen. Met Atemos 100 kunt u nu uw medejagers volgen2.

Nieuwe norm in volgen

Volg nauwkeurig de snelheid, afstand en richting van elke hond. Ontvang ook meldingen over de huidige status van de hond, bijvoorbeeld of deze de prooi aanwijst. Met één Atemos 100 kunt u tot 20 honden of medejagers volgen vanaf een afstand van maximaal 10 km doordat het toestel signalen ontvangt van andere Atemos 100 handhelds of K 5 hondentoestellen (apart verkocht)1. Dankzij bijwerkfrequenties tot vijf seconden kunt u met de Atemos 100 uw honden nauwkeurig in de gaten houden. Via de GPS-/GLONASS-antenne op de K 5 kunt u via de satelliet de positie van de honden bepalen en de honden met grote nauwkeurigheid volgen, ook in veeleisende omgevingen.Aangezien de 100k recreatiekaart van Europa vooraf is geïnstalleerd op de op de Atemos 100, kunt u altijd de omgeving zien. Voor meer details kunt u met het gratis 1-jarige abonnement op BirdsEye satellietbeelden een realistisch beeld krijgen van het terrein, waaronder wegen, water, bossen en meer.

Meer controle

Met Atemos 100 beschikt u tijdens de jacht over de best mogelijke controle. Houd controle, zelfs als u niet elke stap van uw hond volgt. Met behulp van geofences en radiuswaarschuwingen kunt u in de gaten houden waar uw honden zijn en een melding ontvangen als een hond een bepaald gebied verlaat of betreedt. Met de Atemos kunt u zelfs 'communiceren' met uw hond via trillingen en akoestische signalen op het 5 K hondentoestel. Op die manier kunt u goed getrainde honden op afstand leiding geven.

Om de batterijduur van de K 5 optimaal te benutten, kunt u de updatefrequentie van het hondentoestel vanaf uw Atemos handset wijzigen en aanpassen aan veranderende jachtomstandigheden. Met de Atemos in de Base Station modus in combinatie met BaseCamp, de gratis planningsoftware van Garmin, kunt u de locatie van uw honden en medejagers eenvoudig op het grotere scherm van uw tablet of laptop checken. Als extra functie kunt u een VIRB actiecamera die is bevestigd op de hond starten en stoppen met uw Atemos handset via het K 5 hondentoestel.

Verbeterde veiligheid

Als u tijdens het voorbereiden van de jacht geofences configureert, kunt u voorkomen dat honden ongemerkt in de buurt van gevaarlijke gebieden komen, zoals wegen of steile hellingen. Met geofences kunt u verboden gebieden afbakenen en waarschuwingen instellen zodat er een pieptoon klinkt als de hond er te dicht in de buurt komt. Als uw hond in de buurt van een weg komt, kunt u vanaf afstand de heldere LED's op het K 5 hondentoestel activeren zodat de hond beter zichtbaar is. De K 5 kan ook worden ingesteld in de reddingsmodus, waarin de zender automatisch in een lagere vernieuwingsfrequentie wordt geschakeld als er nog maar 25% of minder batterijvermogen resteert. Op die manier beschikt u over 12 uur extra zoektijd om een vermiste hond te vinden. Bij gevaar kunt u een noodmelding verzenden naar alle verbonden Atemos toestellen en hierbij uw precieze locatie aangeven zodat anderen onmiddellijk een route naar deze locatie kunnen uitstippelen.

Plan uw volgende jachttrip

Bereid u voor op uw volgende jachttrip met BaseCamp. Met deze gratis planningsoftware van Garmin kunt u kaarten, via-punten, routes en sporen weergeven en ordenen. BaseCamp geeft topografische kaartgegevens in 2D of 3D weer op uw computerscherm, inclusief contourlijnen en hoogteprofielen. Hiermee kunt u ook een onbeperkte hoeveelheid satellietbeelden overdragen naar uw toestel wanneer u een abonnement op BirdsEye satellietbeelden hebt.

Draadloos delen

Dankzij de uitgebreide connectiviteitsopties kunt u de Atemos 100 verbinden met andere Garmin toestellen. Met TOPO of satellietbeelden kan bijvoorbeeld het Garmin DriveTrack 70 LM GPS-navigatiesysteem de posities van honden ontvangen en weergeven op de bewegende kaart en de route naar de huidige locatie van uw hond weergeven. Ook de fēnix® 3 en fēnix® 5 GPS-horloges kunnen informatie en meldingen over honden ontvangen zodat u deze in één oogopslag kunt bekijken op uw pols wanneer u in het veld bent.

Robuust en duurzaam

Garmin toestellen staan bekend om hun voor buitengebruik geoptimaliseerde bestendigheid en robuustheid en de Atemos 100 vormt daarop geen uitzondering. De Atemos 100 heeft een handschoenvriendelijk, helder aanraakscherm van 3 inch (7,6 cm) dat in alle lichtomstandigheden uitstekend leesbaar is. De robuuste, IPX7-waterbestendige behuizing beschermt het toestel als dit per ongeluk in het water terechtkomt. Het K 5 hondentoestel is nog duurzamer en de materialen zijn aangepast aan de hoge eisen voor halsbanden van jachthonden. Het hondentoestel is waterdicht tot op 1 ATM (10 m diepte)2 en is uitgerust met een uiterst duurzame, met staaldraad omvlochten VHF-antenne voor betrouwbare werking, ook in dichte begroeiing.

1De K 5 is alleen compatibel met de Atemos 100 en Atemos 50.
2Is bestand tegen de druk die heerst op 10 meter diepte. Zie waterbestendigheid voor meer informatie.

Legaliteit van de Garmin Astro, Alpha en Atemos, klik hier

Toestelafmetingen
6,4 x 16,5 x 3,8 cm
Schermgrootte
3,8 cm breed, 6,3 cm hoog, 7,6 cm diagonaal
Schermresolutie
240 x 400 pixels
Gewicht
250 g met standaardantenne en batterij
Gebruiksduur
Maximaal 20 uur
Opslag
4 GB
Waterdicht
IPX 7
Kaarten voorgeïnstalleerd
V (recreatiekaart Europa)
Barometrische hoogtemeter
V
Elektronisch kompas
V
Extra's
 • Bereik (communicatie): 10 km
 • Frequentieband: 169,4 MHz
 • De K 5 is alleen compatibel met de Atemos 50 en Atemos 100
 • Volgt tot 20 honden (K 5) en medejagers (Atemos 100) gelijktijdig
 • Atemos 100 handheld
 • Oplaadbare lithium-ionbatterij
 • 1-jarig abonnement op BirdsEye satellietbeelden
 • KT 15 hondentoestel met oplaadbare lithium-ionbatterij
 • 2,5 cm (1 inch) groene halsband
 • Riemclip
 • 10,8 cm standaardantenne (voor Atemos)
 • 47,5 cm standaardantenne (voor KT 15)
 • Laadclip
 • Gesplitste adapterkabel
 • Netadapter
 • Autolader
 • USB-kabel
 • Contactpunt instelbaar met sleutel
 • Stevige veldtas
 • Documentatie